Με κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού από το χώρο της υγείας.
Τη συγκέντρωση - κατάληψη έχει προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με τη συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. και μελών των Σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, "οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, με την οποία διαλύεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και για τις νέες μειώσεις μισθών με το νέο μισθολόγιο.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν επίσης την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ αγωνίζονται για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και αξιοπρεπών μισθών".

Στη Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα στο Λευκό Πύργο, όλοι οι επιστημονικοί φορείς της πόλης, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Καθώς στη συγκέντρωση μετέχει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. - 2 μ.μ. στα φαρμακεία της πόλης, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να μπορέσουν να μετέχουν στην κινητοποίηση.

Ο ΙΣΑ 
Στο μεταξύ, ο ΙΣΑ, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου.
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε "τη συστράτευση με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα αποφασίστηκε:
•    Κλιμάκωση και ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων του ιατρικού κόσμου 
•    Έκτακτες συναντήσεις με τις υγειονομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επαγγελματικού φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου
•    Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.