Κατεβασμένα ρολά αντίκρισαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση - κατάληψη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ήταν η δεύτερη φορά που βρήκαν κατεβασμένα ρολά οι εργαζόμενοι, μετά την 24ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 2 Δεκεμβρίου πέρυσι, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως "η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι είναι ανοικτή στο διάλογο με Φορείς και Εργαζομένους για την προωθούμενη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις νέες περικοπές μισθών που προκαλεί το Νέο Μισθολόγιο (Ν. 4354/2015).

Οι πολυπράγμονες υπουργοί των Οικονομικών, για άλλη μία φορά απουσίαζαν.

Κατέβασαν τα ρολά του Υπουργείου και στην είσοδο παρατάχθηκαν πολλές δυνάμεις ΜΑΤ, προκειμένου να μας εμποδίσουν την είσοδο.

Επιχειρήσαμε να εισέλθουμε στο Υπουργείο, αλλά μας απώθησαν βίαια τα ΜΑΤ".

Καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση, τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσαν υπόμνημα στο γραφείο του υπουργού και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η Κυβέρνηση μπερδεύτηκε στη διαπραγμάτευση, κι "αντί να σκίσει τα Μνημόνια, σκίζει μισθούς και συντάξεις".

Η ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), με την Ασφάλιση του Δημοσίου, κάτι που δεν έχει λυθεί, διότι με τη δυνατότητα επιλογής που δίνεται από τον ν. 3865/2010, χάνεται μεγάλο μέρος της σύνταξης για τα έτη που διανύθηκαν στο Δημόσιο, εξαιτίας της διαδοχικής ασφάλισης. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η συνταξιοδότηση θα γίνει με τις διατάξεις των ΒΑΕ, αφού απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (συγκεκριμένα συντάξιμα έτη στα ΒΑΕ).