Η ενημέρωση θα γίνει από την έμπειρη εργοθεραπεύτρια Ράνια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

Στη συνέχεια οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ή απλώς να διασκεδάσουν με latin χορούς από την εξειδικευμένη καθηγήτρια χορού Μαρία Βαλσαμάκη, ενώ θα ακολουθήσει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. H συνάντηση θα ξεκινήσει στις 17.30, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων "Ο Νέστωρ", στον 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές» πραγματοποιείται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα,  μια ανάσα ψυχαγωγίας στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη. Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν, να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών, οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ασθενείς που φροντίζουν, καθώς εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο. Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επ. Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, κ. Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, κα Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620. Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr