Αν η άγρια επιδρομή της γρίπης συνεχιστεί με την ίδια αμείωτη ένταση, τότε πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τα περσινά κρούσματα. Ήδη ο αριθμός των περιστατικών κοντεύει να "πιάσει" τα περσινά επίπεδα - κι ακόμη ο Ιανουάριος δεν έχει τελειώσει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ άλλοι τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών της γρίπης από χθες μέχρι σήμερα το μεσημέρι και, μάλιστα, ο ένας κατέληξε εκτός εντατικής, λόγω έλλειψης κλίνης. Αυτή τη στιγμή 77 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Συνολικά 141 άτομα έχουν νοσηλευθεί στην εντατική, ανάμεσά τους και 9 παιδιά. Εν τω μεταξύ άλλο ένα μωρό 18 μηνών εισήχθη στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία".

Μικροβιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μας περιέγραφαν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση. Αυτό, δε, που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι τα ποσοστά ανεμβολίαστων μεταξύ των υγειονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 1 στους 10 έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ νοσηλεύονται, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ένας νοσηλευτής και ένας γιατρός. Αυτό που είναι απορίας άξιον είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα, ρισκάροντας και την υγεία τους, αλλά και την υγεία των ασθενών, με τους οποίους έρχονται σε επαφή...

Σε κάθε περίπτωση, τα νούμερα προκαλούν τρόμο, αν αναλογιστούμε ότι δεν μιλάμε, καν, για επιδημία.