Κατηγορηματικά αντίθετοι παραμένουν οι επιστήμονες της χώρας στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σύμφωνα και με τη νέα συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων – Ελεύθερων Επαγγελματιών το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και την επομένη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών.

Μετά τη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων της χώρας επανέλαβαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.

Μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Ζητούν δε από τη Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της - στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων σε κοινή ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι :

  1. Συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και είναι σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεών τους το επόμενο διάστημα.
  2. Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούν να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
  3. Συμμετέχουν δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούν τα μέλη τους και όλη την κοινωνία να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την κινητοποίηση.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων:
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
OIKONOMIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
EΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ