"Υπάρχει πολλή υποκρισία και πολλή ψευτιά. Ο διάλογος είναι προσχηματικός", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος  για το ασφαλιστικό προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών - επιστημόνων πλήττεται καθοριστικά.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λουράντος, σημείωσε πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, καθώς το 80% του εισοδήματός τους "περνά" μέσα από τις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων, προσθέτοντας ότι  “τιμωρούμαστε γιατί δεν φοροδιαφεύγουμε, γιατί δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε. Αυτοί οι κανόνες είναι υπέρ αυτών που κλέβουν”. 

Με τα λόγια αυτά προανήγγηλε συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως "με το προσχέδιο του ασφαλιστικού, προάγεται η ανασφάλιστη εργασία, ευνοείται η φοροαποφυγή και το βάρος καλούνται να πληρώσουν οι συνεπείς ασφαλισμένοι, εκείνοι που έχουν πολλά χρόνια και οι νέες γενιές".

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) Γιάννης Μακρυγιάννης, τόνισε ότι το φαρμακείο αλλάζει, συμπιέζεται οικονομικά και απειλείται η επαγγελματική του ύλη, αναφερόμενος στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ). Γι΄ αυτά, σημείωσε ότι παραμένουν φάρμακα έστω κι αν δεν αποζημιώνονται, ενώ ο κ. Λουράντος κατέληξε λέγοντας πως η σωστή διάθεση των φαρμάκων γίνεται μόνο δια χειρός φαρμακοποιού, στο χώρο του φαρμακείου.