Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε προχθές ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης και ιδρυτής του διεθνούς ιδρύματος «Coeurs Pour Tous» Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον διαπρεπή καρδιοχειρουργό, ιδρυτή του διεθνούς ιδρύματος «Coeurs Pour Tous» και τον συνεχάρη για το μεγάλο ανθρωπιστικό του έργο, αφού έχει χειρουργήσει δωρεάν 15.000 άπορα παιδιά ανά τον κόσμο, με μοναδική ανταμοιβή του το χαμόγελό τους. 

Ως ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικότατου φιλανθρωπικού του έργου― έχουν αποδοθεί χαρακτηρισµοί, όπως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη. Ο διάσημος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει έως σήμερα χειρουργήσει αφιλοκερδώς παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες των οποίων ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχεια: Ερυθραία, Λίβανος, Σερβία, Ινδία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιος, Γεωργία, Μοζαµβίκη, Μαδαγασκάρη, Κιργιζία κλπ.

 

Στον Ερυθρό Σταυρό
Με την έλευσή του στην Αθήνα, ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, επισκέφθηκε επίσης τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. δρ. Αντώνιο Αυγερινό

Στην συνάντηση, συζητήθηκε η προοπτική στενής συνεργασίας των δύο Οργανισμών, και ειδικότερα η δυνατότητα του Ιδρύματος "Καλαγκός" να προσφέρει εθελοντική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ε.Ε.Σ., σε οποιοδήποτε επίπεδο φροντίδας κι αν χρειαστεί (λ.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε άπορα, ανασφάλιστα παιδιά). Η συνολική δράση και παρέμβαση τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του διαπρεπούς καρδιοχειρουργού διέπονται, άλλωστε, από κοινές αξίες, που αφορούν την απόλυτη προσήλωση στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.