Θυμώνετε, ξενερώνετε, νιώθετε απόρριψη, δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς γίνεται η σύντροφός σας να μην σας ποθεί και να μη θέλει να πέσει στο κρεβάτι μαζί σας. Πριν βιαστείτε να την καταδικάσετε, λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, που εκείνη δεν θέλει να κάνει σεξ. Και όχι, δεν μιλάμε για τη δικαιολογία – κλισέ «αγάπη μου δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο».

Οι Αμερικανοί μελετητές συγκέντρωσαν τους πέντε πιο κοινούς λόγους, στους οποίους αποδίδεται η έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ και εξηγούνται ιατρικά. Αυτοί είναι:

Μειωμένη ροή αίματος

Ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κάποιοι από τους λόγους, που παρατηρείται περιορισμένη ροή αίματος.

Ορμονικά ζητήματα

Η εμμηνόπαυση, ο θηλασμός, τα αντισυλληπτικά και, βεβαίως, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να μετριάσουν την διάθεση για ερωτική συνεύρεση.

Παρενέργειες από φάρμακα

Τα αντικαταθλιπτικά και η χημειοθεραπεία ενοχοποιούνται συχνά για την κατακόρυφη πτώση της όρεξης για σεξ.

Βλάβη σε κάποιο νεύρο

Αν η γυναίκα έχει κάνει χειρουργείο στην πύελο, ενδέχεται να έχει «πειραχτεί» κάποιο νεύρο κι έτσι να μην θέλει να ανταποκριθεί στις ερωτικές της «υποχρεώσεις». Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με ορισμένες νευρολογικές παθήσεις, όπως είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση και το Πάρκινσον.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν η γυναίκα να απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό. Πολλές φορές η όλη κατάσταση επηρεάζει και τον ψυχισμό της, οπότε δεν θα έβλαπτε να πάει και σε κάποιον σεξολόγο – ψυχοθεραπευτή.