Έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες και παιδικές πάνες (Νο. 4, 5 και 6), κάνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο κάθε μήνα βοηθά περίπου 350 βρέφη και παιδιά μέχρι 5 ετών.

Η διοίκηση του Ιατρείου επισημαίνει ότι λόγω μεγάλης ζήτησης αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς είναι και διαρκείς.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει βοηθήσει σε πάνω από 47.000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). 

Το ιατρείο λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. 
Η διοίκηση του Ιατρείου υπογραμμίζει ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του το Ιατρείο προσφέρει δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια του ΜΚΙΕ προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ (από Δευτέρα ως Πέμπτη 10 πμ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 10 π.μ. - 7 μ.μ. και Σάββατο από 10 π.μ. - 2 μ.μ.).