Απέχουν σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα εκδίδουν μόνο ιδιόχειρα παραπεμπτικά, στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των λοιπών επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ανακοίνωσε ότι συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς, κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προκαλεί σοβαρά ρήγματα στη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα και την Τετάρτη 3/02, οι ιατροί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα εκδίδουν μόνο ιδιόχειρα παραπεμπτικά.

Την Πέμπτη 4/02 απεργούν όλα τα ιδιωτικά ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα/εργαστήρια, ΠΕΔΥ, κέντρα υγείας και τα Νοσοκομεία για τακτικά ραντεβού και θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες.

Καθώς η καταγεγραμμένη πρόθεση για συμμετοχή των ιατρών στην απεργία της Πέμπτης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καλούνται οι πολίτες να προβούν σε μεταφορά των προγραμματισμένων τους ραντεβού σε μεταγενέστερη ημερομηνία

Ο ΙΣΠ ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους και σημείωσε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή επείγοντος περιστατικού, οι ασθενείς θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με το θεράποντα γιατρό τους.