Δυσκολίες στην εφαρμογή του Νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 5/2 αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με επιστολή που απευθύνουν προς το Υπουργείο Υγείας, τη Δ/νση Φαρμάκων & προϊόντων Υγείας, τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ. Όπως αναφέρουν, η εισαγωγή νέων ποσοστών ΦΠΑ στα φάρμακα (13% και 23%) καθιστά απαραίτητη την αναγραφή του ποσοστού ΦΠΑ (σε νέα στήλη) στα συνημμένα αρχεία του νέου δελτίου.

Είναι αδύνατη η εφαρμογή, εάν δεν διευκρινιστεί το ποσοστό ΦΠΑ ανά είδος (εμπορικό σκεύασμα), προς αποφυγή λαθών και παρερμηνεύσεων. 
"Θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς - αρχείο από επίσημο φορέα, στο οποίο θα απευθύνονται όλοι (ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, κ.ά.). Η άμεση αντικατάσταση των συνημμένων αρχείων xls των σχετικών δελτίων με αυτά που θα περιέχουν και το ποσοστό ΦΠΑ ανά είδος, χρήζει άμεσης ανάρτησης" αναφέρει ο ΠΦΣ.

Επίσης ο ΠΦΣ σε επιστολή του προς το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, σημειώνει ότι λόγω της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης όλων των φορέων και κλάδων  την ερχόμενη Πέμπτη, στην οποία συμμετέχουν και τα φαρμακεία, δεν είναι εφικτό να υποβληθούν  εμπρόθεσμα οι συνταγές των φαρμακείων  και ιδιαίτερα αυτές των  νησιωτικών  και απομακρυσμένων περιοχών  της χώρας. Γι' αυτό σητουν να δοθεί παράταση μιας ημέρας και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συνταγών των φαρμακείων να είναι η Δευτέρα 8/2/2016.