Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, ξεκινά σήμερα η καμπάνια #GiveitCampaign, με πρωτοβουλία της ΜΚΟ I LIVE FOR ME. Η καμπάνια έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πρόληψη του καρκίνουΣτόχος είναι να υιοθετήσουμε μία καλή συνήθεια ή να σταματήσουμε μία καθημερινή συνήθεια που βλάπτει την υγεία, έστω και για 24 ώρες. Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου, διάστημα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν μία σειρά ενεργειών, όπως ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία, εταιρείες, σεμινάρια σε ασθενείς και άλλες στοχευόμενες δράσεις ενημέρωσης.

Ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία ή ένα βίντεο που σχετίζεται με μία βλαβερή συνήθεια που σταματάμε έστω και για 24 ώρες (π.χ. κάπνισμα, κακή διατροφή), είτε με μία καλή συνήθεια που ξεκινάμε ή με μία ενέργεια προσφοράς σε κάποιον τρίτο (π.χ. γυμναστική, υγιεινή διατροφή, προληπτικό έλεγχο υγείας ή στήριξη ενός ατόμου που πάσχει από καρκίνο). Γράφουμε: «Στηρίζω την καμπάνια #GiveitCampaign του I LIVE FOR ME για την πρόληψη του καρκίνου» και χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα hashtags #GiveItUp ή #GiveItAGo, ανάλογα αν σταματάμε μία κακή συνήθεια ή ξεκινάμε μία καλή, καθώς και τα hashtags #ILIVEFORME#GiveitCampaign. Τέλος, καλούμε έναν άνθρωπο που νοιαζόμαστε να κάνει μία αντίστοιχη ενέργεια, ώστε να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Πρεσβευτές της ενέργειας είναι οι ηθοποιοί Τόνια Σωτηροπούλου και Αλέξης Γεωργούλης, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Ο πρόεδρος του I LIVE FOR ME, Δρ Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε σχετικά: «Η καμπάνια #GiveitCampaign αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Το I LIVE FOR ME δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα, καθώς και τις οικογένειές τους να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητά τους. Φέρνει κοντά στους ασθενείς μια ομάδα επιστημόνων, γιατρών, ψυχολόγων, καθώς και επαγγελματιών από το χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Με απλές, πρακτικές, καθημερινές συμβουλές, μέσα από σεμινάρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις, έντυπα και το intenet, σκοπό έχουν να βοηθήσουν τόσο  τους ασθενεί, όσο και τις οικογένειές τους, προκειμένου να διαχειριστούν τις καθημερινές επιπτώσεις της ασθένειάς τους και να ξαναβρούν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Η ιστοσελίδα www.iliveforme.org παρέχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, ενώ η σελίδα του σωματείου στο facebook επιτρέπει στους φίλους να λαμβάνουν καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις και συμβουλές πάνω στους τομείς της πρόληψης του καρκίνου και των χρόνιων νοσημάτων. Tο I LIVE FOR ME έχει επίσης δημιουργήσει την πρώτη διαδραστική εφαρμογή «Cancel Cancer: Κερδίζω τη μάχη με τη ζωή», που διατίθεται δωρεάν σε iPad (διαβάστε ΕΔΩ). Αφορά στην πρόληψη του καρκίνου και περιέχει πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση των συνεπειών της θεραπείας της νόσου. Η εφαρμογή αυτή ήταν στην τελική κατάταξη των υποψηφίων για βράβευση για τις κατηγορίες Launch of the year (new title) και Specialist magazine of the year, των Digital Magazine Awards 2015 στο  Λονδίνο.