Ανάπτυξη νέων προϊόντων, είσοδος σε νέες αγορές του εξωτερικού και περαιτέρω καθετοποίηση και αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, είναι οι τρεις βασικοί στόχοι της DEMO για το 2016, όπως ανακοινώθηκαν κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρίας.

Μεγαλύτερος στόχος όμως είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη χρονιά και η οποία καθυστερεί, καθώς οι οφειλές των νοσοκομείων εκτοξεύτηκαν κατά το 2015, γεγονός που φέρνει πιο πίσω τα αναπτυξιακά πλάνα, όχι μόνο της DEMO, αλλά και άλλων εταιρειών.

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Πρόεδρος της DEMO κ. Σταύρος Δέμος, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας: «Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, όχι μόνο γιατί συμπληρώσαμε 50 χρόνια ιστορίας και επιτυχιών, αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε, με την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων μας, τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της DEMO κ. Δημήτρης Δέμος, ευχαρίστησε και τα 50 τμήματα της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας για όλες τις λεπτομερείς διαδικασίες που έχει θέσει και που οδήγησαν την DEMO να περάσει με επιτυχία τα δύσκολα τεστ εγκρίσεων για άδεια κυκλοφορίας σκευασμάτων της σε νέες χώρες τους εξωτερικού. «Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κρατήθηκαν σε υψηλά επίπεδα όπως το 2014, αλλά η εξαγωγική της δυναμική ήταν αυτή που έκανε και τη διαφορά καθώς ο κύκλος πωλήσεων των εξαγωγών από 27 εκατ. το 2014 έκλεισε σε 38,5 εκατ. το 2015» συνέχισε ο κ. Δέμος.  Παράλληλα όμως τόνισε και «το πολύ δύσκολο περιβάλλον που έχει ήδη διαμορφωθεί για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς δεν υπάρχει συνολικό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής. «Όλα αυτά τα χρόνια η Πολιτεία επικεντρωνόταν στο κομμάτι της τιμολογιακής πολιτικής», συμπλήρωσε, «ενώ για το 2015 θα κληθούν οι ελληνικές εταιρείες να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή clawback και rebate περίπου 630 εκατ. ευρώ.» 

Κοινωνικό πρόσωπο
H DEMO επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο μέσα στο 2015 με τους περιβαλλοντικούς δείκτες σε ότι αφορά στις ανακυκλώσεις να αυξάνονται, την ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως η έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ, Οι Καινοτόμοι του Μοντερνισμού», αθλητών, όπως ο Πρωταθλητής Ξιφασκίας Σάββας Καββαδίας και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, άλλα και με την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων που δοκιμάζονται στα νησιά του Αιγαίου.

Σημαντική αναγνώριση για τις προσπάθειες και την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της DEMO εντός του 2015 αποτέλεσαν οι διακρίσεις της εταιρείας στα βραβεία ”Greek Exports Awards”, ”Made in Greece” και «Κούρος 2015», τα οποία δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στη Διοίκηση και στους ανθρώπους της εταιρείας να θέσουν τον πήχη για το 2016 ακόμα πιο ψηλά.

Η εταιρία
Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Οι τρεις παραγωγικές μονάδες της DEMO με έκταση 45.000m2, σε συνδυασμό με της υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιτρέπουν στην εταιρεία να προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες εφοδιασμού (logistics) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα €125.000.000 το 2015, και προσωπικό 750  ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 52 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.