Απέραντη θλίψη σκορπά η γρίπη, καθώς τα θύματά της είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, νέοι άνθρωποι...

Σήμερα άλλοι 7 ασθενείς πέθαναν, εκτοξεύοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 51. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλα δύο μικρά παιδιά πέθαναν - συνολικά τρία, από τότε που ξεκίνησε το κύμα του Η1Ν1. Πρόκειται για ένα παιδί ενός έτους, που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ένα 8χρονο παιδί, που νοσηλευόταν στο Παίδων "Αγία Σοφία" - και τα δύο έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με πληροφορίες του healthmag

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη γρίπη νιώθουν ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τείνει να βγει εκτός ελέγχου και προσπαθούν, έστω και αυτή την ώρα, να πείσουν τον κόσμο, που ανήκει στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, να εμβολιαστεί, καθώς ως τον Απρίλιο η γρίπη θα είναι ενεργή.

Εξάλλου μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν διασωληνωμένοι 114 ασθενείς στις εντατικές.  

Το αντιγριπικό εμβόλιο, το μοναδικό ισχυρό όπλο προφύλαξης έναντι των ιών της γρίπης, φέτος στην χώρα μας έχει «απενεργοποιηθεί», εξαιτίας της άρνησης των Ελλήνων να το κάνουν. Το χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό μαρτυρούν και τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε σύνολο 200 ασθενών με γρίπη, που νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (για τους 33 δεν υπάρχουν στοιχεία), μόλις οι 10 είχαν εμβολιαστεί! Πρόκειται για το 5% των βαρέως ασθενών που μπήκαν στις ΜΕΘ. Από αυτούς τους δέκα, που είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, οι τέσσερις κατέληξαν και οι έξι κατάφεραν να βγουν από τις ΜΕΘ.