Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι γιατροί. Στην κατεύθυνση αυτή, συγκροτούν συντονιστικό όργανο για τους πρωτοβάθμιους φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε συνάντηση των επαγγελματικών φορέων των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε στον ΙΣΑ μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη και του Διοικητικού Συμβουλίου, με θέμα την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και τον συντονισμό όλων των φορέων για περαιτέρω ενέργειες με σκοπό την απόσυρση του.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε ότι «οι Έλληνες γιατροί και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική κρίση. Παρά ταύτα έχουν έμπρακτα, όλα αυτά τα έτη, στηρίξει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σε αναγνώριση της στάσης τους αυτής, αντί άλλου, οι ιατροί οδηγούνται με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σε επαγγελματική και οικονομική εξόντωση. Με το νέο σύστημα ένας ιατρός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 15.000 ευρώ. Ουσιαστικά δημεύεται αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά το 75%-80% του εισοδήματός όλων των ελευθέρων επαγγελματιών. Οδηγείται έτσι η χώρα σε δραματική αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού της και με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της παραοικονομίας και της ανεργίας. Οι νέοι επιστήμονες θα φύγουν από τη χώρα και τα ιατρεία και εργαστήρια της γειτονιάς θα κλείσουν. Το σχέδιο πρακτικά υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ της υγείας που είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί από κοινού να δώσουμε μάχη ώστε να μην περάσει το εξοντωτικό για τον ελεύθερο επαγγελματία ασφαλιστικό

Μετά από πολύωρη συζήτηση όπου διατυπώθηκαν απόψεις όλων των παριστάμενων φορέων, αποφασίστηκε η Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο και τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιων φορέων για τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών όλων των φορέων.

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του ΔΣ του ΙΣΑ ο πρόεδρος Γ. Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος Ευριπίδης Μπιλιράκης, ο Ταμίας Φώτης Πατσουράκος και τα μέλη Γιάννης Δατσέρης, Γιώργος Μαρίνος, Αχιλλέας Ρέντης και Παναγιώτης Ψυχάρης.
 
Παράλληλα, μετείχαν ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής με τον πρόεδρο Αθ. Υφαντή και τον γ.γ. Αθ. Ζορμπά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το μέλος Δ.Σ. Σεραφείμ Ζήκα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από την κ. Εβελίνα Κώτση, η ΕΝΙΜΑΑ-Ένωση Νοσοκ. Ιατρών μη Αποκλειστικής Απασχόλησης από τον πρόεδρο Ευριπίδη Μπιλιράκη, η Ένωση Ελευθεροεπ. Καρδιολόγων Ελλάδος Πανελλήνια, η ΠΟΣΚΕ-Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων και η Ένωση Ελευθερ. Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από τον πρόεδρο Φώτη Πατσουράκο και τον γ.γ. Βασίλη Δημόπουλο, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής και η Ένωση Ιδιωτικών Πολυϊατρείων και Ιατρικών Εταιριών από τον πρόεδρο Γιάννη Δατσέρη, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία από την Πρόεδρο Ευαγγελία Μαρκάκη, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης από τον πρόεδρο Νικόλαο Σταμούλη, η Ένωση Ελευθερ. Παιδιάτρων Αττικής από τον πρόεδρο Κων/νο Νταλούκα και τον γ.γ. Δημήτρη Φούσκα, η Επαγγελ. Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδας από τον πρόεδρο Αναστάσιο Χρονόπουλο, η Πανελλήνια Ένωση Ελευθ. Ακτινολόγων από τον πρόεδρο Θεόδ. Γεωργακόπουλο, η Πανελλήνια Ένωση Ελευθ. Φυσικοθεραπευτών από τον Γεώργιο Τσαγρή, η Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας και η ΠΕΕΒΙ-Πανελ. Επαγγ. Ένωση Εργαστ. Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολ/τόμων από την Μαρ. Παπακωνσταντίνου, η     ΠΟΣΙΠΥ-Πανελ. Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτ. Πρωτοβάθμιας Υγείας από τον Πρόεδρο Θεόδ. Χατζηπαναγιώτου και τον γ.γ. Γιάννη Κλεινάκη, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών από τον Θεόδ. Χατζηπαναγιώτου, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού  ΕΟΠΥΥ Αττικής - ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ/ ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ψυχάρη, η Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης από τον Πρόεδρο Νικόλαο Μερτζιώτη και η ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ από τον κ.Στ. Τσιπουράκη.