Άμισθη Ομάδα Εργασίας, για την Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας υπό την αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η προετοιμασία των διαδικασιών και η πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας, για το πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί (Φορείς – Επιτροπές - Διαδικασίες) προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας, ανέλαβε ο Καθηγητής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Δημήτρης Νιάκας.

Μέλη της ομάδας εργασίας ορίσθηκαν η Μαρία Ράικου, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Θεόδωρος Πισιμίσης καθηγητής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας, ο καθ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Χρήστος Μπουρσανίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας Χρήστος Ζηλίδης, ο Υποδιευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας και Προϊστάμενος Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΩΝΑΣΕΙΟΥ Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Γ. Χαλούτσος, η Φυσικός - Βιοϊατρικός Μηχανικός MSC, Υπεύθυνη Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στο ΕΚΑΠΤΥ, Ταρση Γιαννούλη, ο Χημικός – Βιοχημικός –Βιολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Αναπτυξιακών Έργων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Σπ. Γούλας, η Χημικός, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας Αγοράς και Προμήθειας Φαρμάκων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας  Έλλη Γαβριήλ , η Φαρμακοποιός, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ Βασιλική Κουτραφούρη, η Φαρμακοποιός, Κλινική Αξιολογήτρια στη Διεύθυνση Αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του ΕΟΦ, Ειρήνη Σκαραγκά, η Φαρμακοποιός, Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων του ΕΟΦ Θεώνη Κουστένη, ο Φυσικός, διευθυντής Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πλούταρχος Ψωμιάδης, ο Οικονομολόγος της Υγείας, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Γεώργιος - Φίλιππος Ταραντίλης, η Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και στέλεχος του ΚΕΘΕΑ Εριφύλη Νταλιάνη και ο Χημικός - Φαρμακοποιός, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Δημ. Τσουκαλάς. Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίσθηκε η Μαρία Λεγαντή, Διοικητικό Στέλεχος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών.