Χωρίς φυσικοθεραπεία θα μείνουν οι ασθενείς την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, καθώς οι φυσικοθεραπευτές αποφάσισαν απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, αποφάσισε επίσης πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ. Η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών θα τεθεί σε εφαρμογή, στην περίπτωση κατά την οποία αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας του Πανεληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή  12 Φεβρουαρίου για:

1) την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων από τις δυο πλευρές για την ουσιαστική κατάργηση του clawback και  των επιστροφών που στερούν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας,

2) την σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα)  που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του.

Ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση, διαμαρτυρόμενος για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών για 6 μήνες το χρόνο και διεκδικεί όποιο παραπεμπτικό εκτελείται, να αποζημιώνεται.