Την 3η επαγγελματική ημερίδα του, με θέμα «Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φαρμακείο», διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στο Porto Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους πολίτες, με θέμα «Ζήσε με υγεία», το πρωί του Σαββάτου 27.2.2016. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το κοινό, αφορούν στο τι πρέπει να γνωρίζουμε τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, όπως:
-    Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση
-    Ο Διαβήτης, ένας ύπουλος εχθρός - Η συμβολή του φαρμακοποιού και του ατόμου με Διαβήτη στη ρύθμισή του
-    Αρτηριακή Υπέρταση: Ο ρόλος της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι από τον ασθενή. Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διάγνωση της υπέρτασης

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα διεξαχθεί η επαγγελματική ημερίδα που απευθύνεται μόνο στους φαρμακοποιούς και έχει ως στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται της επιστημονικής τους υπόστασης και της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους. 

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα και στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Συνεταιρισμοί Φαρμακείων", στο οποίο θα συμμετέχουν οι κ.κ. Σταύρος Μπελώνης, πρόεδρος ΟΣΦΕ, Λάζαρος Φαρσάκης, πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, και Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα κλείσει με τις βραβεύσεις των απερχόμενων μελών Διοίκησης του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.