Τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την επίλυση των πολυάριθμων και συσσωρευμένων προβλημάτων του Οργανισμού, καταβάλλει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ .

Σε απάντησή του για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διασώστες, όπως ανακοινώθηκε από το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ, ο κ. Καρακατσιανόπουλος, επισημαίνει ότι η Διοίκηση, από τον Αύγουστο που ανέλαβε τα καθήκοντά της, λειτουργεί με σκοπό την ενίσχυση του ΕΚΑΒ ως αποκλειστικά δημόσιου φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Κεντρικός της στόχος αποτελεί η εκπόνηση και η υλοποίηση σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και κατάρτισης των διασωστών και των ιατρών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας υπό αντίξοες συνθήκες. 

Βασικός άξονας του σχεδίου αυτού αποτελεί η ανανέωση του στόλου με την προμήθεια 90 ασθενοφόρων, ενώ για τα 96 οχήματα που προορίζονται για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Δυτικής Ελλάδας καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για επίσπευση της προμήθειας. Επιπροσθέτως, η μεγάλη προσπάθεια της νέας Διοίκησης του ΕΚΑΒ για την αναδιοργάνωση του τμήματος συντήρησης οχημάτων, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αφού καθημερινά τίθενται στην υπηρεσία των πολιτών ασθενοφόρα, τα οποία παρέμεναν παροπλισμένα εξαιτίας ασήμαντων βλαβών.

Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού έγινε πράξη με την πρόσληψη 186 νέων υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, αλλά και με τη διάθεση 50 ακόμη Διασωστών που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στη νησιωτική περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Εκτός αυτών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη εξαγγείλει την πρόσληψη ακόμη 100 Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. 

Όσον αφορά στην καταβολή δεδουλευμένων επισημαίνουμε πως έχει ήδη καταβληθεί πάνω από το 90% των οφειλών προηγουμένων ετών, αφού οι οφειλόμενες αποζημιώσεις των μετακινήσεων εκτός έδρας για το 2015 καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή αποζημιώσεων για υπερωριακή απασχόληση έχει δρομολογηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.