Οδηγοί από τους δήμους ή την Πυροσβεστική, μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση του "παράλληλου προγράμματος".

Η διάταξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έκανε λόγο για επιστροφή στο Μεσαίωνα, τονίζοντας πως "έτσι οι Υπουργοί της Υγείας καλύπτουν στο ΕΚΑΒ τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Έτσι αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο Υγείας την περιφερειοποίηση του ΕΚΑΒ με επαρκή αριθμό ασθενοφόρων και πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να προωθήσουν διάταξη  που θα μετατρέπει τα ιδιωτικά αγροτικά οχήματα σε ασθενοφόρα, για να λύσουν το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη ασθενοφόρων! 

Αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της Προνοσοκομειακής Φροντίδας στη χώρα μας".

Η ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνει ότι οι ανακοινώσεις για προσλήψεις υγειονομικών υπαλλήλων και πληρωμάτων ασθενοφόρων αποτελούν εικονική πραγματικότητα και το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται την υποστελέχωση του Συστήματος και του ΕΚΑΒ με συστηματική εξουθένωση του προσωπικού και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία ζητά άμεση απόσυρση της τροπολογίας.

Δείτε την τροπολογία όπως κατατέθηκε, εδώ.