Δυναμική ήταν η συμμετοχή των γιατρών στη μουσική διαμαρτυρία την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισήμανε ότι οι νέες προτάσεις του Υπουργού Εργασίας για το Ασφαλιστικό εξακολουθούν να έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και αφορούν την επόμενη τριετία. Δεν βασίζονται σε αναλογιστική μελέτη που να δείχνει τη βιωσιμότητα του συστήματος και την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, οι γιατροί δεν συμφωνούν με προτάσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αποτελούν φορολογία και όχι εισφορά στο ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον, δεν αποδέχονται την πρόταση δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου. Ο ΠΙΣ εμμένει στη θέση του για απόσυρση του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Δυναμική ήταν και η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη μουσική διαμαρτυρία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, όπου οι γιατροί της Αθήνας ένωσαν τη φωνή τους, με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς που πλήττονται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα οδηγήσει τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε ότι: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες. Απαιτούμαι την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς για τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος».