Το UNCLE BEN’S®, ξεκινά μία νέα κοινωνική πρωτοβουλία, το Bens Beginners, η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και να τους κάνει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους. Η πρωτοβουλία Bens Beginners ενθαρρύνει τους νέους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί.

Σε Πανελλαδική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO), αναδείχτηκε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, καθώς φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, αναδεικνύοντας ως βασικά προβλήματα τη χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και την ανεπαρκή ικανότητα των γονιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι, τα παιδιά που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα οικογενειακά γεύματα, είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παραπανίσια κιλά. Το ζήτημα είναι μείζον, καθώς, το υπερβάλλον σωματικό βάρος στην παιδική κι εφηβική ηλικία, σχετίζεται με την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στην ενήλικη ζωή. Υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη και καρδιαγγειακά είναι κάποια μόνο από τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, χωρίς να ξεχνάμε και το bullying, που υφίστανται από τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο ή στις δραστηριότητες. 

Ανταποκρινόμενο σε αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα, το UNCLE BEN’S®,  ξεκινά μία σειρά από ενέργειες. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Σίσσυ Χρηστίδου, πρέσβειρα του Ben’s Beginners, προτρέπει τους νέους γονείς και τα παιδιά τους να μπουν στην κουζίνα και να μαγειρέψουν μαζί.

Το πρόγραμμα ξεκινάει σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, με μία τηλεοπτική καμπάνια, που καλεί γονείς και παιδιά να πάρουν μέρος στον μεγάλο digital διαγωνισμό Ben's Beginners, ο οποίος έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef και τους γονείς τους.Αν έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben's® και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr. Το κοινό θα ψηφίσει τις συμμετοχές της προτίμησής του, για να αναδείξει τους 10 υποψήφιους που θα μπουν σε κλήρωση. Στο τέλος, ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και ο 3ος από 1.000€.

«Το ρύζι Uncle Ben’s® είναι ένα προϊόν που βρίσκεται στο ελληνικό τραπέζι για περισσότερα από 55 χρόνια. Σήμερα, μπροστά στο αυξημένο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, καλείται να παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών μας συνηθειών. Το πρόγραμμα Ben’s Beginners σχεδιάστηκε, ώστε να προωθεί την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του γεύματος. Εξάλλου, τα περισσότερα παιδιά έχουν μια έμφυτη περιέργεια για την κουζίνα. Ας την εκμεταλλευτούμε για να τους μάθουμε να τρώνε πιο υγιεινά» ανέφερε η Κατερίνα Τσαγκόγεωργα, Brand Manager Uncle Ben’s® της εταιρίας Mars Hellas.