Αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για μετάθεση της απελευθέρωσης της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ για ένα χρόνο αργότερα, δίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, μετά τη δημοσιοποίηση της "Μαύρης Βίβλου" από τον τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λουράντος αναφέρει τα εξής:
"Η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού, αλλά κατρακυλά ανεξέλεγκτα. Αυτό λοιπόν που περιμένει ο ελληνικός λαός (και δεν φαίνεται να έρχεται..) είναι διεξόδους και όχι πομπώδεις αναφορές στην «καμένη γη».

Η τετράδα της Νέας Δημοκρατίας σωστά κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ , ξεχνώντας όμως  ότι ένα χρόνο πριν, ήταν Κυβέρνηση. Δεν θα αναφερθώ στην διάλυση των νοσοκομείων επί υπουργίας Γεωργιάδη και θα συμφωνήσω στην απραξία του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει το χάος. Περιμένω όμως ως φαρμακοποιός να διορθώσει την  εσφαλμένη αναφορά για τα  ΜΗΣΥΦΑ που ήταν απόφαση Βορίδη για την απελευθέρωση τους στο 2016 και με παρέμβαση του ΠΦΣ διορθώθηκε και πήγε στο 2017.

Περιμένω επίσης τις Θέσεις των εκπροσώπων του κόμματος για  πολλά θέματα του κλάδου μου όπως το ιδιοκτησιακό, το ωράριο, τα πειθαρχικά συμβούλια, την στήριξη των μικρομεσαίων φαρμακείων.

Περιμένω(ουμε)  λύσεις και προτάσεις.

Τη «καμένη γη» την ακούσαμε πολλές φορές από τη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ και εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την αναδάσωση περιμένουμε"…