Τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας στον ευαίσθητο Τομέα της Υγείας αφορά στην πραγματικότητα η «Μαύρη Βίβλος» της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ Παναγιώτης Ψυχάρης, σημειώνοντας ότι εντύπωση προκαλεί η αναφορά στο όνομά του 24 φορές.

Στη  δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο κ. Ψυχάρης, ευχαρίστησε τους συντάκτες του ογκώδους έργου (των 787 σελίδων), "που με γλαφυρό και ακριβή τρόπο περιγράψατε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας που ξεκινήσατε με γοργούς ρυθμούς σε πολλές περιπτώσεις, πέρα και πάνω από τις ίδιες τις επιταγές του μνημονίου. Ο μισθός σας άξιος".

Ο κ. Ψυχάρης σημείωσε: "Κλείσατε δομές, απολύσατε γιατρούς, αφήσατε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ανασφάλιστο. Διαλύσατε με χειρουργική ακρίβεια ότι εξυπηρετούσε τον ασθενή και σε περίοδο οικονομικής ένδειας τον ωθήσατε σε απόγνωση.

Θα είχε ιστορική αξία να δημοσιοποιήσετε και τις ανακοινώσεις των Συλλογικών μας οργάνων την περίοδο της διακυβέρνησης σας και ένα ημερολόγιο των πεπραγμένων σας την περίοδο που με περισσό ζήλο διαλύατε την Δημόσια Υγεία. Δεν θα σας έφταναν 10.787 σελίδες".