Μονομερείς αναρτήσεις σχετικά με την απώλεια δικαστικών διεκδικήσεων από γιατρούς του ΠΕΔΥ καταγγέλλουν ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΕΥΠ  ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ κ.κ. Σάββας Παρασκευόπουλος και Θαν. Αθανασόπουλος, με αφορμή την έκδοση δύο αρνητικών δικαστικών αποφάσεων που δημιοσιοποιήθηκαν μέσω του ygeianet.gr.

Ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, επισημαίνουν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί και να διαχυθεί κλίμα ηττοπάθειας και τετελεσμένων, μεροληπτικά. Και προσθέτουν ότι έως τώρα δεν αναρτήθηκε και το υπόλοιπο 90% των δικαστικών αποφάσεων που κερδήθηκαν από τους γιατρούς. Ούτε δημοσιεύθηκαν οι πρόσφατες θετικές αποφάσεις επί τακτικών αγωγών νοσοκομειακών ιατρών, με τις οποίες παραμένουν στην θέση τους, ή των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που επιδίκασαν αποζημιώσεις στους ιατρούς που απολύθηκαν.

Οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Αθανασόπουλος επισημαίνουν πως "Όπως εξ΄ αρχής υποστήριξε η Ομοσπονδία και οι νομικοί της, άλλες υποθέσεις θα κερδηθούν και άλλες θα χαθούν. Οι γιατροί δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ούτε χρειάζεται να κάνουν κάτι. Αν παραστεί ανάγκη, θα δοθούν νέες οδηγίες.

Δικαστικά το ζήτημα θα εκκρεμεί για άλλα 3-5 χρόνια τουλάχιστον. Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία έχει ως αρχή ότι η μόνη λύση για το εργασιακό ζήτημα των ιατρών είναι η πολιτική. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας πρέπει να αντιληφθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί σύμμαχοί της στην ανόρθωση του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ.

Η υφιστάμενη εργασιακή ανασφάλεια τόσο των ιατρών ΠΑΑ, όσο και των ιατρών που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, ούτε βοηθά αλλά ούτε και συμβάλλει στην όποια προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος".

Καταγγέλλοντας τον συντάκτη, οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΠΕΔΥ επισημαίνουν πως "η απροκάλυπτη σπουδή κάποιων γνωστών-αγνώστων συντακτών του ygeianet.gr να εντοπίζουν και να αναρτούν καθ’ έξιν αρνητικές αποφάσεις, εκθέτουν τους ίδιους και διαχέουν μάλλον την άποψη, ότι ίσως να έχουν μύχιο  και ανομολόγητο πόθο να αναλάβουν επικουρικό ρόλο αναπληρωτού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επί τέλους, αν οι εμπνευσμένοι συντάκτες του site θεωρούν ότι ο τ. υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης έκανε καλό στην ΠΦΥ με τον νόμο του, ας βγουν ανοικτά να το πουν και ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους!

Η πραγματική προοδευτική, φιλεργατική και επιστημονική προσέγγιση ενός εκάστου δεν δηλώνεται, ούτε τεκμαίρεται από συμμετοχή σε φορείς και κόμματα, αλλά αποδεικνύεται από την στάση του".