Εκστρατεία ενημέρωσης για τη λειτουργία της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – IASO ξεκινά το Ιασώ.

Η πρώτη παρουσίαση εκτός Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Μέγαρο» του Ηρακλείου Κρήτης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι, Ουρολόγοι, Βιολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ασχολούνται με την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Οι μαιευτήρες γυναικολόγοι κ.κ. Παναγιώτης Ψαθάς, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Στέλιος Γρηγοράκης, και Θωμάς Προκοπάκης και ο Εμβρυολόγος Έρως Νικητός, ενημέρωσαν το κοινό για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της Μονάδας. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού σε προβλήματα υπογονιμότητας.

Το Institute of Life – IASO

Το Institute of Life – IASO είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στο ΙΑΣΩ. Στις εγκαταστάσεις του, χρησιμοποιείται η πιο εξελιγμένη τεχνολογία (RI Witness, Time lapse)  κι εφαρμόζονται καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές.

Το σύστημα RI Witness, είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Διαδικασίας ART (Assisted Reproductive Technology Management System).  Στο χώρο της βιοϊατρικής τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής κάθε βήματος της διαδικασίας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την απαραίτητη σιγουριά στα ζευγάρια, για την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους ταυτοποίησης.

Στα περιστατικά ανεξήγητης υπογονιμότητας πέραν των βασικών διερευνητικών εξετάσεων, υπάρχει και η δυνατότητα επιπλέον διερεύνησης με εξειδικευμένα γονιδιακά τεστ, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες εντοπισμού του κρυμμένου προβλήματος. 
Συνδυάζοντας, το άριστο επιστημονικό προσωπικό με το υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο που διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης εμβρύων (time lapse),  το Institute of Life – IASO εξασφαλίζει σταθερά υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Institute of Life – IASO  επιλέγει προσεκτικά την καταλληλότερη θεραπεία, μέσα από τις διαθέσιμες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως:
1.    Ωοθηκική Διέγερση
•    Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI)
•    Εξωσωματική Γονιμοποίηση
•    Ενδοωαρική Έγχυση Σπερματοζωαρίου (ICSI)
•    Δωρεά Ωαρίων
•    Δωρεά Σπέρματος
•    Παρένθετη Μητρότητα
•    Διατήρηση Γονιμότητας σε γυναίκες με καρκίνο
•    Μαγνητικός Διαχωρισμός Σπερματοζωαρίων (MACS)
•    Προηγμένος Γενετικός Έλεγχος
•    Προεμφυτευτικός Γενετικός Έλεγχος (PGS)
•    Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD)

Αποτελεί την πρώτη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας, η οποία πιστοποιείται, από τον πολύ αυστηρό, ανεξάρτητο, διεθνή φορέα πιστοποίησης Temos, για την ποιότητα των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών και του Ανθρώπινου Δυναμικού της.

Το σύστημα πιστοποίησης Temos, αποτελεί το μοναδικό σύστημα πιστοποίησης Ιατρικών Υπηρεσιών στον κόσμο, το οποίο εστιάζει στη διαχείριση των Διεθνών Ασθενών (INTERNATIONAL PATIENTS) και τον Ιατρικό Τουρισμό (MEDICAL TOURISM). 

Η δημιουργία της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – IASO, βασίστηκε στην κοινή βούληση των μελών της για καινοτομία με τη χρήση βέλτιστων πρακτικών και μεθόδων, ώστε να καθιερωθεί ως Κέντρο Αριστείας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Στο όραμα αυτό ανταποκρίνεται και η συνεργασία με την EmbryoTools και τους κορυφαίους εκπροσώπους της, την παγκοσμίου φήμης εμβρυολόγο, Dr Gloria Calderon και τον βραβευμένο εμβρυολόγο Nuno Costa Borges, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη «τεχνικών» εργαστηρίου με πολυετή καριέρα στην Ευρώπη. 

Στη Μονάδα Institute of Life – IASO, πραγματοποιείται πλούσιο ερευνητικό έργο πάνω στην εφαρμογή και εξέλιξη νέων τεχνικών εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και στη δημιουργία πολυκεντρικών μελετών, το οποίο θα παρουσιάζεται σε επιστημονικές εκδηλώσεις ή δημοσιεύσεις.