Η απόσχιση των διαγνωστικών συστημάτων διαβήτη και των πολυμερών από τη Bayer, με πώληση των αντίστοιχων τμημάτων, επιτρέπει στη γερμανική εταιρία να εστιάσει στην έρευνα του τομέα υγείας.

Η ανανεωμένη εταιρική εικόνα της Bayer Ελλάς παρουσιάστηκε χθες, σε εκδήλωση για τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας, αποκλειστικά προς τις Βιοεπιστήμες. Στόχος της Bayer, παραμένει η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με σύνθημα «Επιστήμη Για Μια Καλύτερη Ζωή».

Το όνομα της Bayer είναι ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα με ιδιαίτερη δύναμη, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως για περισσότερο από 150 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα από το 1925. Όλα αυτά τα χρόνια, οι επιστημονικές προσπάθειες και τα καινοτόμα προϊόντα που προκύπτουν από αυτές, έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μία καλύτερη ζωή σε όλη την ανθρωπότητα, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βayer Ελλάς Δρ. Joao Barroca, κατά την παρουσίαση του.

Ο κ. Barroca, πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός και η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας γεννούν την ανάγκη για νέα και καλύτερα φάρμακα και για την επαρκή παροχή τροφίμων υψηλής ποιότητας. Η Bayer για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της Υγείας και της Γεωργίας, μετατρέπεται πλέον σε εταιρία Βιοεπιστημών η οποία μέσα από τα γνήσια καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα της, θα καταφέρει να συνεχίσει με συνέπεια το έργο της Για Μια Καλύτερη Ζωή».  

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Bayer επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στις Βιοεπιστήμες, μέσα από τρεις Τομείς, τον Τομέα  Φαρμάκων, τον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών και τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο φάσμα αναγκών από τους γιατρούς και τους κτηνιάτρους, μέχρι τους παραγωγούς  αλλά και τους καταναλωτές. «Καμία άλλη εταιρεία δεν βρίσκεται σε παρόμοια θέση» σημείωσε ο Δρ. Barroca.

Στο πλαίσιο της επικέντρωσης στον τομέα υγείας, η Bayer προχώρησε στην πώληση του τμήματος Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings Co, Ltd και έτσι δημιουργήθηκε η νέας αυτόνομη εταιρεία Ascensia Diabetes Care, υπεύθυνη για τα συστήματα αυτομέτρησης σακχάρου.

Αντίστοιχα, το τμήμα της Bayer MaterialScience που δραστηριοποιείται στον τομέα των Πολυμερών, ανεξαρτητοποιήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου πέρυσι και λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρία με την επωνυμία Covestro, ως θυγατρική του Ομίλου Bayer.

Σε ότι αφορά την ελληνική θυγατρική, η απόσχιση των δύο τμημάτων, σήμανε μείωση προσωπικού στη Bayer Hellas κατά 25 άτομα, τα οποία όμως στελεχώνουν τα αντίστοιχα νέα τμήματα της Ascensia και Covestro, στη χώρα μας.

Κλείνοντας την παρουσίαση του, ο Δρ. Barroca είπε: «Εδώ και 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τις διάφορες προκλήσεις, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, αλλά και τη διευκόλυνση της λειτουργίας των γιατρών, των κτηνιάτρων και των παραγωγών. Η Καινοτομία παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής και της κουλτούρας μας, και μαζί με την ισχυρή δέσμευση μας προς την Ελληνική Κοινωνία,  στοχεύουμε να “χτίσουμε” ένα ακόμη καλύτερο μέλλον».

Η Bayer
Η Bayer δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Κατά το οικονομικό έτος 2014, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 119.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 42,2 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,5 δις, ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 3,6 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro.