Αύξηση κατά 61% των υποτροφιών που θα χορηγηθούν το ακαδημαϊκό έτος 2015/16,  συγκριτικά με την αρχική προκήρυξη, ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Ωνάση, με πλήρη συναίσθηση της παρούσας κατάστασης και με δεδομένες τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σπουδαστές εξαιτίας της.

Συγκεκριμένα, σε συνέπεια προς την αποστολή του για τη στήριξη των άριστων φοιτητών στα επόμενα βήματά τους στη μάθηση, για το ακαδημαϊκό έτος 2015/16, θα δοθούν 231 συνολικά υποτροφίες: οι 209 σε Έλληνες φοιτητές και οι 22 σε αλλοδαπούς επιστήμονες.  

Αναλυτικότερα, σε Έλληνες φοιτητές χορηγούνται 116 υποτροφίες για 15 χώρες του εξωτερικού και 93 υποτροφίες για εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, σε αλλοδαπούς επιστήμονες δίνονται 22 υποτροφίες: οι 12 από αυτές είναι ερευνητικές χορηγίες που απευθύνονται σε καθηγητές πανεπιστημίου όλων των βαθμίδων και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και 10 είναι εκπαιδευτικές υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες. 

Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση συνιστούν μοχλό πραγμάτωσης των ονείρων του πιο υποσχόμενου και δυναμικού κομματιού της κοινωνίας, με όχημα την ακαδημαϊκή γνώση.
Συνολικά, το ίδρυμα Ωνάση έχει δώσει περισσότερες από 6000 υποτροφίες, ξεκινώντας από το 1978.