Βγήκε από το χειρουργείο ομορφότερη, αλλά... κλεπτομανής! Η απίστευτη περίπτωση της γυναίκας στη Βραζιλία, δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "BMJ Case Reports".

Η 40χρονη γυναίκα ομολόγησε στους γιατρούς ότι άρχισε να έχει επίμονες και ενοχλητικές τάσεις να κλέψει, στις οποίες δεν μπορούσε να αντισταθεί, αμέσως μετά την επέμβαση. Οι νευρολόγοι, με επικεφαλής τον Δρ Φάμπιο Νασκιμέντο του Καναδικού νοσοκομείου του Δυτικού Τορόντο (που τότε εργαζόταν στο Βραζιλιάνικο νοσοκομείο, όπου εισήχθη η γυναία), θεωρούν ότι η γυναίκα εμφάνισε ανεπαρκή κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό της κατά την επέμβαση πλαστικής χειρουργικής κι αυτό οδήγησε σε ανεπαρκή οξυγόνωση και πιθανώς σε βλάβη του εγκεφάλου, με τελική εκδήλωση τα συμπτώματα της κλεπτομανίας.

Στο μεταξύ, μέχρι να γίνει καλά, η γυναίκα έκλεβε μικροπράγματα με κάθε ευκαιρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και παραδέχθηκε ότι ένιωθε μεγάλο ξαλάφρωμα μετά από κάθε παρεκτροπή της. Στην πορεία έμπλεξε και με την αστυνομία, καθώς μια μέρα έκλεψε κάτι από ένα κατάστημα, παρόλο που είχε άνετα τα χρήματα για να το αγοράσει. Προτού φθάσει στο αυτοκίνητό της, η ασφάλεια του καταστήματος την είχε πιάσει και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, από όπου αφέθηκε να φύγει, μόνο όταν κλήθηκαν οι γιατροί της να εξηγήσουν ότι η γυναίκα είχε, όντως, ιατρικό πρόβλημα κλεπτομανίας. Τελικά, χωρίς να πάρει φάρμακα, μετά από μερικές εβδομάδες η κλεπτομανία έφυγε ξαφνικά, όπως ξαφνικά είχε εμφανισθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, μάλλον ο εγκέφαλός της αυτοθεραπεύθηκε κάνοντας νέες νευρωνικές «καλωδιώσεις».

Στα ιατρικά χρονικά αναφέρονται λίγες, ακόμη, περιπτώσεις αιφνίδιας κλεπτομανίας μετά από τραυματισμό στο κεφάλι ή νευροχειρουργική επέμβαση, αν και όχι μετά από πλαστική χειρουργική