Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν στις 9.30 το πρωί οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι του επιστημονικού δυναμικού της χώρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αύριο στις 11 το πρωί.

Οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ.

Επίσης θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.