Η νόσος Πάρκινσον είναι μία από τις τέσσερις συχνότερες νευροεκφυλιστικές νόσους των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου πέντε εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από τη νόσο, μια ανίατη νευρολογική διαταραχή κατά την οποία η ντοπαμίνη απουσιάζει από ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, επηρεάζοντας την ισορροπία, το βάδισμα και τις κινήσεις των άνω και κάτω άκρων. Μάλιστα παρατηρείται "πάγωμα" της κίνησης, που επηρεάζει συνήθως τα πόδια του ασθενούς κατά τη βάδιση. 

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον αριθμό και τη διάρκεια των φαινομένων του παγώματος και έτσι αυξάνει την ασφάλεια των ασθενών. Διαθέτει αλγόριθμους ανάλυσης κίνησης σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει την παραγωγή αντικειμένων εικονικής πραγματικότητας. Συνδέεται με «έξυπνα γυαλιά» (smart glasses), ασύρματα μέσω Wi-Fi, ώστε να εμφανίζει τα οπτικά ερεθίσματα. Το λογισμικό υποστηρίζει την συνεχή καταγραφή και ανάλυση των στοιχείων της κίνησης του ασθενούς, ώστε ο γιατρός να μπορεί να σχηματίσει μια ακριβή εικόνα για την επίδραση της συσκευής στα συμπτώματα. Παραδόξως, όταν κάποιο οπτικό «εμπόδιο» εμφανιστεί στη διαδρομή των ασθενών, τότε μερικοί από αυτούς αρχίζουν να περπατούν κανονικά (πρόκειται για το φαινόμενο που ονομάζεται «kinesia paradoxa»). Αυτά τα "εμπόδια" ή οπτικές ενδείξεις μπορεί να είναι ακόμη και φύλλα χαρτιού τοποθετημένα στο πάτωμα. Τα "έξυπνα" γυαλιά της ΠΑΝ-Αντίστιξις παρέχουν τέτοιες οπτικές και ηχητικές ενδείξεις και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον ασθενή εντός και εκτός του σπιτιού του. Μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας «τρέχει» στη συσκευή και στην μικρο-οθόνη των γυαλιών, πάνω στην οποία προβάλλονται οι οπτικές ενδείξεις για τον ασθενή.

Η ελληνική εταιρεία ανέπτυξε τη δική της συσκευή και όχι απλώς μια εφαρμογή λογισμικού για smartphones, επειδή οι ασθενείς με Πάρκινσον έχουν δυσκολίες στη χρήση της οθόνης αφής των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, λόγω του τρέμουλου των χεριών τους. Η συσκευή καταναλώνει χαμηλή ενέργεια, η μπαταρία της διαρκεί άνω των οκτώ ωρών και έχει βάρος και μέγεθος όσο ένα smartphone.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον ηλεκτρολόγο - μηχανολόγο μηχανικό Αντώνη Οικονόμου, τον μηχανικό παραγωγής Νίκο Τσότσολα, και τον καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Πέτρο Πιζάνια. Οι τρεις αποτελούν μια ερευνητική ομάδα που συμμετείχε κατά την τελευταία δεκαετία στην ανάπτυξη μιας σειράς εργαστηριακών πρωτοτύπων στα πεδία της Ιατρικής Πληροφορικής και της Ρομποτικής.