Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι απλά μερικές τρίχες παραπάνω. Είναι μια αλλαγή, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι στηρίζουν πολλά. Από τη βελτιωμένη τους εμφάνιση ως την αυτοπεποίθησή τους. Ο Dr. Kωνσταντίνος Αναστασάκης, MD, PhD, χειρουργός κεφαλής - τραχήλου, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, απαντά στις τρεις πιο συχνές ερωτήσεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Στη μεταμόσχευση μαλλιών δεν μεταμοσχεύουμε τρίχες, μεταμοσχεύουμε τις ρίζες των τριχών, τα τριχοθυλάκια. Από κάθε τριχοθυλάκιο φυτρώνουν περισσότερες από μία τρίχες, φυτρώνουν δύο, τρεις, τέσσερις τρίχες. Το κόστος της επέμβασης θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των τριχοθυλακίων, που θα πρέπει να μεταμοσχεύσουμε, αλλά και από την τεχνική την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η πιο μεγάλη ανησυχία όσων ενδιαφέρονται να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών, είναι αν πονάει. Δεν πονάει. Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται πάντοτε με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει κανένας πόνος ή ενόχληση, ούτε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, αλλά ούτε και μετά την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Την ίδια ή την επόμενη ημέρα, με απλό παυσίπονο θα αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε ενόχληση, ενώ από τη δεύτερη ημέρα, δε θα χρειάζεστε ούτε, καν, παυσίπονο.

Σταματάει την τριχόπτωση η μεταμόσχευση μαλλιών;

Όσον αφορά στην τριχόπτωση σε σχέση με τη μεταμόσχευση μαλλιών, αφενός, μεν, δεν την επηρεάζει – ούτε τη σταματάει ούτε την επιταχύνει – και θα πρέπει να ξέρει κανείς ότι, αντίθετα με την κοινή πεποίθηση που υπάρχει, η τριχόπτωση δεν σταματά από κάποια ηλικία και μετά, αλλά συνεχίζεται για όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου. Δε συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, υπάρχουν περίοδοι στις οποίες πηγαίνει πιο γρήγορα, άλλες στις οποίες σταματάει ή πηγαίνει πιο αργά, όμως η μεταμόσχευση μαλλιών δεν πρόκειται να την επηρεάσει. Αυτό όμως που σίγουρα θα επηρεάσει μία επιτυχημένη φυσική και πυκνή μεταμόσχευση μαλλιών, θα είναι η εικόνα και η ψυχολογία.