Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 103 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ, συνολικά, 365 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του "κύματος" της γρίπης. Σύμφωνα με τους ειδικούς η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τον Μάρτιο, "προτιμώντας" νέους ανθρώπους, πολλές φορές και απόλυτα υγιείς.

Αναλύοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φαίνεται, πάντως, ότι πιο επιρρεπείς να νοσήσουν είναι όσοι έχουν παραπανίσια κιλά κι όσοι καπνίζουν. Ειδικότερα το 40% των ασθενών που νόσησε βαριά με γρίπη και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ καθώς και το 36% των θυμάτων της νόσου αφορούν σε άτομα παχύσαρκα. Επιπλέον το 25% είναι, ήταν καπνιστές.

Ο «δεσμός» της παχυσαρκίας με τη γρίπη παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια πανδημίας το 2009, οπότε ενέσκηψε και το στέλεχος  Α (H1N1). 
Εξάλλου εκτός από τους παχύσαρκους και τους καπνιστές, η φετινή γρίπη έδειξε ότι «προτιμά» τους άνδρες ηλικίας κάτω των 50 χρόνων. Σε σύνολο των 360 ασθενών με γρίπη, που χαρακτηρίστηκαν ως βαριά περιστατικά και χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, οι 215 ήταν άνδρες (ποσοστό 60% του συνόλου) και οι 145 γυναίκες.
Σε ό,τι αφορά στην ηλικία των ασθενών με βαριά γρίπη, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι 189 ασθενείς από τους 360 είχαν ηλικία κάτω των 50 χρόνων. Οι 65 εκ των 360 βαρέως ασθενών είναι ηλικίας κάτω των 40 χρόνων και οι 124 είναι ηλικίας 40 έως 50 χρόνων.
 
Σημαντικές απώλειες καταγράφονται λόγω της γρίπης και στον παιδικό πληθυσμό. Σχεδόν 7 στους 100 ασθενείς, που χρειάστηκαν το τελευταίο δίμηνο διασωλήνωση και ΜΕΘ, ήταν παιδιά ηλικίας από 9 μηνών έως 16 χρόνων, ενώ έξι έχασαν τη μάχη για τη ζωή.