Για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην Ελληνική Χειρουργική Εταιρία και τους Έλληνες χειρουργούς, τίμησε τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της ELPEN κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, τον κ. Απόστολο Παπαλόη, Βιολόγο, Διευθυντή Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου ELPEN και το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, η Ελληνική Χειρουργική Εταιρία (ΕΧΕ). 

Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  12 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του  Νοσοκομείου «Ερρίκος  Ντυνάν», στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης  των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της ΕΧΕ για  το  2016.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Παπαλόης με ομιλία του, εμπνευσμένη από τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη (1976) «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». 40 χρόνια μετά, ποιά είναι η ελιά, ποιό είναι το αμπέλι και ποιό είναι το καράβι;»

Τα 3 βραβεία παρέλαβε ο κ. Παπαλόης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Kαθηγητή κ. Ιωάννη Μπράμη και τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε και εκ μέρους του Προέδρου κ. Πενταφράγκα, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία για την ιδιαίτερη τιμή και την πολύχρονη συνεργασία και τόνισε ότι «Η ELPEN θα συνεχίσει να υποστηρίζει με σθένος κάθε ερευνητική και επιστημονική προσπάθεια που στόχο έχει να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και αποδίδει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στους ασθενείς. Εδώ και 50 χρόνια, δέσμευσή μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους τους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελληνική Χειρουργική Εταιρία, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και πάθος για την επιστήμη, εδραιώνοντας διαχρονικές συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου που συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση».