Ο αριθμός των νεκρών από τις επιπλοκές της γρίπης έχει ανέλθει, πλέον, στους 132. Τα τρία τελευταία θανατηφόρα περιστατικά αφορούσαν σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας και επιβαρυμένη κατάσταση, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Η δραστηριότητα της γρίπης έχει μειωθεί ελαφρώς στην κοινότητα και συνεπώς στις εισαγωγές σοβαρών περιστατικών σε νοσοκομεία – για τις οποίες γίνεται άλλωστε και η καταγραφή. Από τον σημερινό απολογισμό προκύπτει ότι δηλώθηκαν έξι νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης, που χρειάστηκαν νοσηλεία. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 100 ασθενείςΣυνολικά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 371 ασθενείς λόγω γρίπης.
 
Σήμερα ο αριθμός των ασθενών που αναμένουν για ΜΕΘ έχει κατέβει στους 21. Αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση που αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ασθενών (ΙΣΑ). Μοναχή από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος νόσησε βαριά με γρίπη και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε ΜΕΘ. Ωστόσο δεν υπήρχε καμία θέση ΜΕΘ σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, χωρίς, μάλιστα, να υφίσταται, πλέον, δυνατότητα μεταφοράς της σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της.
 
Ο ΙΣΑ καλεί του πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, να απευθύνονται  στην τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ.