Αναστολή της διάταξης με την οποία περικόπτονται επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας βάσει του ν.4354/2015 ζήτησε με έγγραφό του προς τις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός ζήτησε την αναστολή εφαρμογής της διάταξης, σημειώνοντας στο σχετικό έγγραφο ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά της διάταξης του ν.4024/2011, με την οποία το επίδομα χορηγείται σε ευρύτερη ομάδα εργαζομένων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι "Όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ για το «παράλληλο πρόγραμμα»,  η τροπολογία που αφορά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 14 του Νόμου 4024/2011 θα κατατεθεί στο επικείμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Το υπουργείο Υγείας με επείγον έγγραφό του κάλεσε τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)  να αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 18 του Νόμου 4354/2015 καθώς με τη διάταξη αυτή περικόπτονταν ορισμένα επιδόματα τα οποία θα επανέλθουν με την τροπολογία που θα κατατεθεί".

Με αφορμή δημοσιεύματα για το αντίθετο, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας καταλήγει: "Συνεπώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν προχωρά σε κατάργηση των επιδομάτων αλλά έχει μεριμνήσει για την επαναφορά τους".