Το 1ο Συνέδριο Νοσοκομειακής Κοινωνικής Εργασίας με θέμα: “Σύγχρονες προκλήσεις στην κοινωνική φροντίδα υγείας:  Μετασχηματισμοί και καινοτόμες δράσεις”  διοργανώνουν το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Γ.Ν. Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ”, ο  Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4 & 5 Μαρτίου 2016,  στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). 

Επικεντρώνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Νοσοκομειακή Κοινωνική Εργασία, σ' ένα περιβάλλον καταιγιστικών θεσμικών και κοινωνικών αλλαγών. Εξετάζονται οι επιπτώσεις των πολιτικών υγείας στην άσκηση της κοινωνικής Εργασίας στα Νοσοκομεία και παρουσιάζονται καινοτόμες δράσεις και σύγχρονα μοντέλα παρέμβασης.

 Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας σε όλη την Ελλάδα (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.α.), σε στελέχη διοίκησης υπηρεσιών υγείας καθώς και σε φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Στο Συνέδριο έχει κληθεί να  απευθύνει χαιρετισμό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας.