Πατέρας με δύο παιδιά προσπαθούσαν να διαλέξουν ποιο DVD θα αγοράσουν. Σε μία από τις ταινίες πρωταγωνιστούσε ένα παιδί με σύνδρομο Down και τότε ένα από τα δύο παιδιά ρώτησε το μπαμπά του τι είναι το σύνδρομο Down. Ο πατέρας απάντησε: «Είναι μια ασθένεια, η ασθένεια του να μην ξέρεις τίποτα».

Ακούγοντας τα λόγια αυτά, ο 41χρονος Robb Scott, πατέρας ενός αγοριού που γεννήθηκε με το σύνδρομο, του 5χρονου Τέρνερ, δεν μίλησε, κάτι για το οποίο μετάνιωσε αμέσως μετά. Έτσι προσπάθησε να αποκαταστήσει την αλήθεια μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο.

«Νιώθω ότι πρέπει να επαναφέρω καρμικά αυτό που μόλις συνέβη» δήλωσε ο μετανιωμένος πατέρας. «Άφησα την άγνοια να περάσει σε μια άλλη γενιά και απογοήτευσα το γιο μου» είπε με ραγισμένη φωνή.

 

«Το σύνδρομο Down είναι ειλικρινά ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Είναι κάτι το διασκεδαστικό, είναι ευφυές, εκπληκτικό, αστείο, ευγενικό, στοργικό, τρυφερό. Είναι μεγάλοι δάσκαλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down. Το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια, δεν είναι καν αναπηρία. Για μένα δεν έχεις αναπηρία αν διαβάζεις αργά ή δεν τρέχεις πολύ γρήγορα. Αυτό έμαθα από τον Τέρνερ. Η αναπηρία είναι αντίληψη. Οι άνθρωποι είναι δάσκαλοι και μαθητές, μπορούμε να διδάξουμε πράγματα και είμαστε εδώ για να μάθουμε πράγματα. Ένας μορφωμένος άνθρωπος δεν έχει απαραίτητα περισσότερα να διδάξει απ’ ό,τι ο γιος μου. Διδάσκει άλλα πράγματα, αλλά όχι περισσότερα, οι γνώσεις του δεν είναι πιο πολύτιμες. Το σύνδρομο Down είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, όμως δεν το είπα, δεν υπερασπίστηκα τον γιο μου και τους άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down και η στιγμή εκείνη ήταν για μένα ολέθρια, οπότε ήθελα να το διορθώσω δημοσίως, για μένα. Ευχαριστώ».