Οδηγίες στο ΕΚΕΠΥ για τις δράσεις που πρέπει να συντονίσει ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τους πρόσφυγες έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Στη σύσκεψη, με τη διοίκηση του ΕΚΕΠΥ, τονίσθηκε ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, που είναι άρρηκτα δεμένη με τον μετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα.

Για το λόγο αυτό, το ΕΚΕΠΥ θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Φορείς & Οργανώσεις, έτσι ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κου Ι. Μπασκόζου, της 1η και 2η ΥΠΕ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΑΕΜΥ, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου) καθώς και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σκοπός είναι η άμεση υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Υπουργείου Υγείας και ο συντονισμός των υγειονομικών δράσεων με τη σύμπραξη και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.