Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχαν, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή της προς τους δανειστές και θα εφαρμόσει το 3ο Μνημόνιο.

Στη σημερινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατήγγηλαν στον υπουργό ότι με την στάση του, δέχθηκαν τρεις φορές έξω από το υπουργείο Οικονομικών επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα νοσηλεύτρια να υποστεί τραύματα στο θώρακα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο τονίζουν για άλλη μια φορά ότι με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας που εκτελείται, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα περιοριστούν φέτος στο 5% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου οι πολίτες θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά υπηρεσιών.

Τα Νοσοκομεία θα λάβουν λιγότερα χρήματα από αυτά που οφείλουν στους προμηθευτές και δεν προβλέπεται κονδύλι για προσλήψεις νέου προσωπικού.

Οι Δαπάνες της μισθοδοσίας του προσωπικού εφέτος είναι 38 εκ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και η δαπάνη πλήρωσης θέσεων προσωπικού είναι μηδενική. Ως εκ τούτου δεν προβλέπονται για εφέτος νέες προσλήψεις προσωπικού.

Ζήτησαν επίσης την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα και την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, καθότι δεν μπορεί το Υγειονομικό Προσωπικό να παρέχει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στο σύστημα σε ηλικία 67ετών. Για την ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου που προΐσταται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να διερωτώνται πώς είναι δυνατόν αφού οι ασφαλισμένοι με φορέα το Δημόσιο ανήκουν στο ΓΛΚ.