Η χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων και των αγγειακών δυσπλασιών του εγκεφάλου, με ελάχιστα επεμβατικές - μικροχειρουργικές και ενδοσκοπικές- τεχνικές και ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη των επιπλοκών, συνιστά τεράστια κλινική και χειρουργική πρόκληση. Η κατάσταση μπορεί να γίνει  ακόμα πιο περίπλοκη, ανάλογα με τη θέση, τη φύση και το μέγεθος του όγκου ή της αγγειακής δυσπλασίας. 

Οι όγκοι του εγκεφάλου σε ποσοστό 20% (περίπου 1500 νέοι ασθενείς κατ’ έτος), αλλά και αντίστοιχο ποσοστό αγγειακών δυσπλασιών, αναπτύσσονται σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές του εγκεφάλου, περιοχές όπου αντιπροσωπεύονται κυρίως η κίνηση των άκρων και η ομιλία. Στόχος του νευροχειρουργού είναι η χειρουργική προσέγγιση του όγκου ή της δυσπλασίας με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί η ριζική εξαίρεσή τους, με ταυτόχρονη διατήρηση των εν λόγω λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Χρήστο Γεωργόπουλο, επιστημονικό διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν: «Ο νευροπλοηγούμενος διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός  του εγκεφάλου (NTMS) είναι η  μοναδική τεχνολογία στον κόσμο, που διαθέτει Ευρωπαϊκή και Αμερικανική πιστοποίηση, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποτελεσματικότητά της, σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς της νευροχειρουργικής και της αποκατάστασης νευρολογικών παθήσεων. Είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και στην Αμερική, που διαθέτουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία». 

Την προεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου με το  NTMS την μεταφέρουν οι ειδικοί ηλεκτρονικά στην αίθουσα του χειρουργείου, είτε πρόκειται  να διενεργηθεί νευροπλοηγούμενη χειρουργική επέμβαση  ή άλλη εναλλακτική αντιμετώπιση, όπως εμβολισμός. Το NTMS, σύμφωνα με τους νευροχειρουργούς, είναι μία αναίμακτη, ανώδυνη, ασφαλής, ακριβής και αξιόπιστη μέθοδος.

«Με το NTMS, για πρώτη φορά στον κόσμο, επιτυγχάνουμε όχι μόνον τη χαρτογράφηση, αλλά και την πλοηγούμενη νευροτροποποίηση του εγκεφάλου, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, της τραυματικής βλάβης του εγκεφάλου, του χρόνιου πόνου, της νόσου Parkinson και άλλων νευρολογικών νοσημάτων, καταργώντας υφιστάμενες θεραπείες, όπως ο εν τω βάθει ηλεκτρικός ερεθισμός του εγκεφάλου. Η εκπληκτική αυτή τεχνολογία υφίσταται, πλέον, στο «οπλοστάσιό» μας, καθιστώντας το νευροχειρουργικό τμήμα, του οποίου προΐσταμαι, παγκοσμίου ακτινοβολίας διαγνωστικό, ερευνητικό και θεραπευτικό Kέντρο».

 Η επιστημονική ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται η ογκολόγος - ακτινοθεραπεύτρια Μariam Khakoo – Γεωργοπούλου, νευρολόγοι, ακτινολόγοι και λογοπεδικοί, θα διενεργεί δωρεάν νευρολογική εξέταση και αξιολόγηση όλων των απεικονιστικών εξετάσεων, καθώς και προεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου με NTMS, σε όλους τους ασθενείς με όγκους και αγγειακές δυσπλασίες εγκεφάλου, ηλικίας από 18 έως 70 ετών. Για ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να καλούν στο 210 2702800.