Ένα εκπαιδευτικό βιβλίο με τίτλο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" βοηθά παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας των πρώτων τάξεων του δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες να μάθουν να εξασκούν τον προφορικό λόγο και την κριτική σκέψη, τη μνήμη και την κατανόηση.

Η Πληροφορική είναι το μέλλον υποστηρίζουν πολλοί κι όχι άδικα. Την ώρα που χιλιάδες Ελληνόπουλα έχουν κάνει το τάμπλετ προέκταση του χεριού τους, είναι βασικό να μάθουν έννοιες που θα τους χρησιμεύσουν μελλοντικά στις μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου και που - γιατί όχι; - θα τους κάνουν εξπέρ στους υπολογιστές.

Το βιβλίο, που έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες σχολεία της χώρας και χρησιμοποιείται, ήδη, από λογοθεραπευτές, έγραψε η κα Αριάδνη Δάντε«Ψάχνοντας στην Πυθωνία θα βρείτε και το μήνυμά μου για την περίοδο που διανύουμε. Κρύβεται στην ιστορία της καμηλοπάρδαλης και στην ουσία είναι συνδυασμός των ιπτάμενων μηνυμάτων "Όταν η ζωή μας περιβάλλεται από αγάπη, σεβασμό και ελπίδα τότε δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο ωραία!"» λέει η κα Δάντε. 

Στόχος του βιβλίου είναι η επιμόρφωση παιδιών προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι πάνω σε βασικές αρχές προγραμματισμού, ώστε τα παιδιά να προσεγγίσουν την πληροφορική χωρίς υπολογιστή. Εκτός από την επεξήγηση του σκοπού των μεταβλητών στον προγραμματισμό, τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν και να κατατάσσουν τους αριθμούς, τις λέξεις, τα γράμματα και τις λογικές ερωτήσεις, με τη χρήση πέντε χρωματιστών κουβάδων: άσπρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο.

«Μέσα από το εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" είχα τη χαρά να βρεθώ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και να παίξω με πολλά παιδάκια. Ωστόσο ένας προορισμός άγγιξε λίγο παραπάνω την ψυχή μου. Ύστερα από το παιχνίδι με παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και με παιδιά με σύνδρομο Down, αποφάσισα να προσθέτω στα βιβλία μου στοιχεία που θα διευκολύνουν τη μάθηση σε όλα τα παιδιά. Το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" είναι η συνέχεια του εκπαιδευτικού μου προγράμματος, που στοχεύει στην προσέγγιση βασικών εννοιών Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι» καταλήγει η συγγραφέας

Σειρά έχει το βιβλίο "Ψάχνοντας στην παραλία", που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.