Το βραβείο αυτό ήταν ένα από τα δύο βραβεία, που απονεμήθηκαν για το πεδίο της Ιατρικής και της Επιστήμης, στο πλαίσιο των Wellcome Image Awards, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome Trust. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο σε φωτογραφίες που αποτυπώνουν πτυχές της Επιστήμης, της Ιατρικής και της Ζωής, με μοναδικό και τεχνολογικώς άρτιο τρόπο.

Την συγκινητική φωτογραφία τράβηξε ο Ντέιβιντ Μπίσοπ, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου και σε κάνει να σκέφτεσαι το μεγαλείο της ζωής, αλλά και τους μικρούς ήρωες που, αν και γεννημένοι πριν της ώρας τους, καταφέρνουν να μεγαλώσουν και να είναι καλά.

Το συγκεκριμένο προωράκι δεν έχει, ακόμη, αναπτυχθεί πλήρως, γιαυτό και αναπνέει και διατρέφεται με μηχανική υποστήριξη. Παράλληλα εκτίθεται στο φως της ειδικής λάμπας λόγω ίκτερου και παίρνει οξυγόνο από άλλο μηχάνημα. Είναι ένα από τα πολλά "βιαστικά" μωρά που γεννιούνται καθημερινά και στερούνται την αγκαλιά της μαμάς τους, καθώς πρέπει να παραμείνουν για πολλές μέρες στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους.