Στη δωρεάν διάθεση 2.000 εμβολίων Ηπατίτιδας Α, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τον εκλεκτικό και στοχευμένο εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων στην Ειδομένη και τον Πειραιά προχώρησε το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ύστερα από σχετικό αίτημά του. 

Στο μεταξύ η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας  ενός hot spot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά.  Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητεςκαι παιχνίδια για τα παιδιά.  Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς  το όποιο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO. Ο Υπουργός θα  διαβιβάσει την πρόταση στον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει το πρόγραμμα. 

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από το Ίδρυμα όπου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό, καθώς και η συνεργασία του Ιδρύματος με την UNESCO. Το Ίδρυμα προγραμματίζει μια σημαντική Συνάντηση Ειδικών και προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαϊου 2016, με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO κ. Irina Bokova,  ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση  και στην Αθήνα των Οκτώβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστούν εκπρόσωπος της UNESCO,  καθώς και ο Πρέσβης της Taipei κ. Paul Kuoboug Chang για να ανακοινώσει μια μεγάλη προσφορά που γίνεται από την χώρα του στο Ίδρυμα για τους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ. Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ. Γι’αυτό το σκοπό θα μεταβούν με την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε σημεία που φιλοξενούνται πρόσφυγες σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.