Εντείνονται οι προσπάθειες για αποφυγή λοιμωδών νοσημάτων στους καταυλισμούς των προσφύγων με τους στοχευμένους εμβολιασμούς κατά της ηπατίτιδας Α που ξεκίνησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ήδη ο πρόεδρος του Κέντρου, καθ. Αθ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τους καθηγητές Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και Γιώργο Σαρόγλου, επισκέφθηκαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης, σήμερα, με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση της υγειονομικής επιχείρησης που συντελείται στην περιοχή. Πρόκειται για την τρίτη αυτοψία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην περιοχή, μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, "στον προσφυγικό καταυλισμό, στον οποίο βρίσκονται κινητές μονάδες του Κέντρου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, πραγματοποιήθηκε επιλεκτικός, στοχευμένος εμβολιασμός σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της 9χρονης προσφυγοπούλας που παρουσίασε ηπατίτιδα πριν από λίγες ημέρες".

Κατά την παρουσία του στο σημείο, ο Πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στα ΜΜΕ, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν υφίσταται θέμα "υγειονομικής βόμβας" και η ένταση των επιχειρήσεων αυτό το σκοπό έχει.

Ο κ. Γιαννόπουλος με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στην περιοχή θα ενημερώσει και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Κιλκίς - η οποία του απηύθυνε πρόσκληση - για την κατάσταση που επικρατεί και την υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού.