Σημαντική απώλεια για τον φαρμακευτικό κλάδο και συνολικά για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα   αποτελεί η σημερινή απώλεια της ομ. Καθηγήτριας Φαρμακολογίας και τ. Διευθύντριας του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Ζέτας Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων και συνέχισε τις σπουδές της στην Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ακολούθησε Μεταπυχιακή εκπαίδευση στο Φαρμακευτικό Τμήμα και στην Ιατρική Αθηνών. 

Μετεκπαιδεύτηκε σε επιστημονικά ιδρύματα της Ελβετίας (Γενεύη), Γερμανίας, Σουηδίας, Γαλλίας κλπ. Συνέγραψε αρκετά βιβλία και επιστημονικά συγγράμματα και δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. 

Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και ευρωπαϊκές επιτροπές. 

Ασχολήθηκε πολύ με τις Νευροχημικές και Συμπεριφορικές προσεγγίσεις νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, καθώς και με την ανάπτυξη μοντέλων κατάθλιψης και την μελέτη του stress. Τιμήθηκε με 13 βραβεία, με σημαντικότερα δύο Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών το 1978 και το 1988.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας (τ. Αντιπρόεδρος) και μέλος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας.