Μία στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παγκοσμίως πάσχει από ενδομητρίωση - οι ειδικοί την αποκαλούν σιωπηλή νόσο.

Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση, η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας, προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα - μπορεί να πάρει και 6 χρόνια. Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας γυναικολόγος Δρ. Γιώργος Χείλαρης, πολλές γυναίκες υποφέρουν για χρόνια σιωπηλά από αφόρητους πόνους στην περιοχή της πυέλου και της κοιλιάς, καθώς έχουν πλήρη άγνοια για την ενδομητρίωση.

Το ENDOMARCH Greece RUN / WALK είναι ένας Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων, στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, στις 3/4/2016.

Επίσημοι Χορηγοί του EndoDay RUN / WALK είναι το ΙΑΣΩ, Γενική, Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική και το Nikki Beach, Resort & Spa, στο Πόρτο Χέλι.

Δηλώστε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr

Facebook: Endomarch Greece

Instagram: endomarch_greece

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ενδομητρίωση, για το Κίνημα ENDOMARCH και για τη Δράση EndoDay RUN/WALK στο www.endomarch.gr