Ξεχάστε τις πνευματώδεις ατάκες, την ωραία μυρωδιά, το άνοιγμα της πόρτας, το στιλάτο ντύσιμο. Στη νέα εποχή των ραντεβού τα πάει καλύτερα αυτός που πιάνει τον περισσότερο χώρο!

Το ομολογουμένως ασυνήθιστο μυστικό προέκυψε από πειράματα που έκαναν Αμερικανοί ερευνητές, που χρησιμοποίησαν βίντεο και τη δημοφιλή εφαρμογή εξεύρεσης συντρόφου μέσω φωτογραφιών, το Tinder. Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες που προτάσσουν το στέρνο τους, απλώνουν τα πόδια τους και τα χέρια τους, δείχνοντας με τη στάση του σώματός τους άνεση και κυριαρχία, δηλαδή έχουν "ανοικτή", τρόπον τινά, γλώσσα σώματος, προτιμώνται από τις γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Tanya Vacharkulksemsuk του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, δημοσίευσαν τα σχετικά ευρήματα στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι άνδρες που απλώνονται στον χώρο, δίνοντας την εντύπωση ότι τους ανήκει, δίνουν το μήνυμα είναι ότι είναι πιο πετυχημένοι επαγγελματικά και πιο πρόθυμοι να μοιραστούν την καθημερινότητά τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη φύση με αρκετά ζώα.

«Σε εφαρμογές, όπως το Tinder, όπου όλα αρχίζουν με μια φωτογραφία και λίγα στοιχεία, είναι εξτρά πλεονέκτημα για κάποιον να ξέρει πώς να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει την κοπέλα των ονείρων του παίρνοντας τη σωστή πόζα» δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι γνωριμίες μέσω εφαρμογών online είναι, πλέον, ο δεύτερος πιο συχνός τρόπος για εξεύρεση ερωτικού συντρόφου, μετά τις γνωριμίες μέσω φίλων (τα γνωστά "προξενιά"). Σχεδόν 91 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους, για να γνωρίσουν κάποιον/κάποια - το 70% αυτών είναι ηλικίας από 16 έως 34 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία.