Για πρώτη φορά οδοντόκρεμα μιμείται τη δράση των ενζύμων και των πρωτεΐνών του σάλιου, ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προσφέροντας υγιή δόντια, προλαμβάνοντας φθορές και προβλήματα.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί σε συνέντευξη τύπου, για την παρουσίαση της νέας οδοντόκρεμας, το σάλιο κρύβει έναν πολύτιμο μηχανισμό διατήρησης της υγείας του στόματος, διατηρώντας την ισορροπία της μικροχλωρίδας. Με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται τα ευεργετικά βακτήρια και παράλληλα ελέγχεται η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των επιβλαβών βακτηρίων. Η Zendium δεν χρησιμοποιεί αντιβακτηριακούς παράγοντες και "συνεργάζεται" με το σάλιο, για να ενισχύει τη φυσική άμυνα του στόματος τόνισε ο Διονύσης Σουρλάς, Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων Οικιακής και Προσωπικής Φροντίδας Unilever.

Στην παρουσίαση έγινε το τεστ της πορτοκαλάδας και το τεστ του τριαντάφυλλου, αποδεικνύοντας αφενός ότι η νέα οδοντόκρεμα δεν αλλοιώνει την αντίληψη της γεύσης (δεν κάνει, δηλαδή, την πορτοκαλάδα να είναι πικρή), αφετέρου ότι έχει ήπια δράση και ενδείκνυται ακόμη και για στόματα με άφθες (στοματικά έλκη), για στόματα ευαίσθητα (όπως τα πέταλα ενός τριαντάφυλλου).

Το σύστημα τριών ενζύμων και τριών πρωτεΐνών της Zendium συνδυάζεται με το φθόριο, που ενδυναμώνει την αδαμαντίνη και προστατεύει από την τερηδόνα. "Η Zendium αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα για το πώς η βιοεπιστήμη μπορεί να δημιουργεί νέα δεδομένα στη στοματική υγεία, με επαναστατικά προϊόντα που λειτουργούν σε αρμονία με τον ανθρώπινο οργανισμό και προάγουν τον ρόλο της πρόληψης" είπε ο Δρ Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, βιολόγος, science communicator, προσθέτοντας ότι η ονομασία της οδοντόκρεμας προέρχεται - διόλου τυχαία - από την Ελληνική λέξη "ένζυμο".

Η χειρουργός οδοντίατρος Μαρία Λαΐου από την πλευρά της μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στη στοματική υγιεινή. "Πέρα από το σωστό και τακτικό βούρτσισμα, συνιστάται ο έλεγχος από οδοντίατρο κάθε έξι μήνες".

Το πρωτοποριακό προϊόν εμπνεύστηκε Δανός μικροβιολόγος το 1969 κι έχει βρει. ήδη, τη θέση του στα Ελληνικά super markets.