Για πρωτοφανή προχειρότητα καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα Δημόσιας υγείας.

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας, στην επιστολή του ΙΣΑ στις 28-3-2016, για τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει την επικίνδυνη άγνοια, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για τα σοβαρά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ τόνισε πως το υπουργείο ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα, ενώ αγνόησε προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «Για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα, όπως η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Ο ΙΣΑ κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας.